Yashabeads Collection

By: Noraziyan Hj Abdul Aziz

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  7  8  9  10  11  12  13  [14]  15  16  17  18  19  20  21  >  >>]    [Archive]
Friday, 8-Jan-2010 06:53 Email | Share | | Bookmark
PC - MY PEPEL EXORA

 
 
 
Baju sendiri untuk dipakai pada hari pertama tahun baru 2010..tapi x sempat nak siap...baju ni dah lama saya simpan x pakai sebab geram dgn kualiti jahitan dr tukang jahit baru saya..saja nak cuba tukar angin coz tailor saya yg lama sekali pi hantar kain upah naik rm 10...puas gaduh2 baru dia bagi harga biasa..alasannya mcm biasa..."You selalu bagi kain shifon...susah tau..kain lembek...manyak makan masa nak jahit" dan alasan saya jugak mcm biasa.."Nak buat mcm mana dah org bagi"..walhal bkn org bagipun...baju kurung moden tapi cacat kat tangan...org soh wat tangan kembung dia pi wat kembung la tapi tampung kain lebar 1 inci kat bahagian lengan....klu wat kat bawah takpa gak..ini kat tengah lengan....Geram tak tau nak habaq..nasib baik upah rm26...klu mahal rasanya meraung saya....cukup skali la cuba dgn dia..layan dulu yer baju nih..klu kawan2 kenan ngan corak baju ni..nota baju ni anda semua boleh lihat di mukasurat 48 buku Teknik Melakar Corak Sulaman Manik, Labuci, Kristal Dan Benang dari Pakar Rosita Jaafar....salamzzzzz







Quote:
Jemme - 10Q...nanti kita jumpa yer..bx tul la sejak dua menjak nih...

Kak Noor - Besa2 ja tuh...try la wat patern nih..nota dah ada...

Lehabeads - Tq...

Mira - Sesekali tuan manik kena bling2 gak..promotion tuh...

Kak Eeda - 10Q

Sarina - 10Q..tiruler..dah siap habaq naa...

Kak Nora - t e r i m a k a s i h ... cikgu..

Dana - TQ..akak x masuk pun pertandingan tu cuma akan hadir beri sokongan untuk kekawan beaders n nak kenal gak para2 beaders kita di sini...

RnZ Photo - 10Q..

Debeads colection - K...

Mazura - 5Star? rasanya belum lagi tuh..masih banyak yg perlu dibaiki lagi...

Kak Ita - Jauh sangat la kak...area penang maybe yan turun...

Izyan - 10Q


Saturday, 2-Jan-2010 02:49 Email | Share | | Bookmark
SF - Zaii

 
 
 
View all 4 photos...
Layan dulu piccas ni yer..dah 3 hari saya cuba nak masukkan semua gambar tapi x boleh..rasanya Fotopages ni majuk agaknya sbb saya rasa ramai penggemar laman sosial dah beralih arah ke Facebook....termasuklah saya....

Ok saya cerita sikit pasal baju ini...Milik sorang gadis untuk satu majlis yg amat istimewa saya kira...Asalnya beliau nak patern lain tapi memandangkan ketidakcekapan saya menjahit..hanya ini yg saya mampu buat sementelah beliau nak patern yg cute n simple...kuntuman2 bunga ini amat mengujakan hati saya yg sememangkan amat penat sementelah suami pulak yg tidak sihat....saya jahit baju ni di Kedah Medical Centre ketika menemani suami yg sedang menerima rawatan..ramai nurse2 yg intai2 dan x percaya hanya dengan kepingan labuci tersusun indah buna-bungaan di leher sang baju....

Oklah kiranya baju ini penutup untuk koleksi tahun 2009...sekarang saya sedang mulakan dgn jahitan pada baju sendiri berpandukan nota dari buku Pn. RJ..Insyaallah akan siap dalam masa 2 hari lagi...sampai ketemu lagi...SELAMAT MENYAMBUT TAHUN BARU 2010 dan SEMOGA ANDA SEMOGA SENTIASA BERJAYA DLM APA BIDANG YG DICEBURI....Babai n see u soonnnnn











Quote:
Leha - TQ..Actually itu warna dark pink + kuning...bila dekat2 maybe dia nampak cam coklat....

Sarina - 10Q

Jemme - Rindunya kat hampa..pi mana ni lama x jengoi kat cni...mabuk lagi ka???

Pn. RJ - TQVM....noted...

Dana - SF... kak yan mula dari bunga besar sebagai base...tapi bila dah tengok bunga besar tu kembang mewangi...semangat tu cam ribut datang....pagi petang siang malam....panjang yer?..lebih kurang 14 inci...TQuuuu

Mira - Tuan punya baju SMS kata puas hati dan konfiden nak pakai baju nie for that majlis....alhamdulillah...bercinta nak call tuan punya baju sampai x call sbb sayang nak serah balik baju nih....sampai dia call sendiri tanya baju dah siap belum....siap gantung and serah baju skali ngan hanger2 ...bebila balik call ek....anyway..klu kita ikhlas nak mencantikkan busana org inilah hasilnya..penat tapi sangat berbaloi bila org suka...TQ

Kak Dzila - 10Q

Kak Noor - Yan pun ada attend class masak...wat bun..roti ngan kek kat Kolej Komuniti...siap beli oven besaq...tapi buatnya tidak gak..tapi bab manik ni memang yan jadi gila...pi mana pantang jumpa kedai bunga mesti masuk cari manik...anak2 pun paham....berbaloi dapat nota dari Kak Noor dulu....terima kasih sesangat....

Kak Sarimah - Nota tu elcelli sample jahitan dari kelas Kak Nora di Tikam Batu...Yan pinjam dari Kak Noor (Lilycea)...copy n dah serah balik kat dia...cuma kat sample tu dia tunjuk material, teknik dan saiz apa yg patut kita gunakan untuk teknik SF....cuma ada la beberapa jenis bunga yg kat buku tunjuk tp x faham..bila tengok contoh tu baru tahu mcm mana nak buat....selebihnya ikut kreativiti kita....TQ kak

Elly - Dprd pengalaman kak Yan la kan..SF ini adalah teknik di mana semua teknik jahitan dipraktikkan dlm satu kumpulan..mcm contoh baju nikan..kak yan guna teknik bunga lily, bunga dahlia, double wing, mutiara berangkai yg kebanyakkan semua teknik ni boleh didapati dalam buku Sulaman Manik Dan Labuci dari pakar Rosita Jaafar...dan yg paling penting kita kena pandai main kaler, jaga kekemasan jahitan..jgn ketat sngt nanti melengkung...dan kena selalu cuba jahit..lama-lama nanti pandai ler...TQ


Friday, 18-Dec-2009 12:06 Email | Share | | Bookmark
Taburan Lily - Farra

 
 
 
Baju ni jugak dari 1st customer saya..setelah beberapa kali berkomunikasi melalui phone akhirnya pada raya korban bebaru nih sampailah baju ini ke tangan saya...katanya ini baju lama beliau...tapi sayang nak buang..so pada saya dimintak untuk menyerikan semula baju kesayangannya ini...Awalnya Farra mintak patern dlm koleksi saya jugak tapi setelah tengok kain, patern tersebut agak tidak sesuai dgn corak dan fabrik baju tersebut...maka saya decide nak buat patern nih..harap Farra suka dgn patern ini yer.... salamzzzz...sat lagi nak start big projek for closing beading for the year 2009...big projek.....







Quote:
Kak Eeda - Malas tahap gaban...sampai sanggup bukak balik crumble yg dah 1/2 siap kat leher coz nak pakai baju tuh...TQ kak..nanti siap yan majukan ke sini

Lehabeads - Saya jugak budak baru belajar....masih belajar dgn menyekodeng FP otai-otai di sini....untuk ilmu yg tidak terhingga

Mazura - Bunga sekuin boleh blajar dari buku Pn. RJ...boleh rujuk FP kak Nora, dia ada jual dan saya penah beli kat dia..senang...pastu yang lelain kita explore sendiri dgn tanya otai2 yg penah buat bunga cantik2...or refer FP Kak Arry..dia jugak ada jual nota bunga labuci..TQ

Mira - Hehehe..semi SF + taburan..dah lama tingin nak wat cuma tunggu dapat kain yg sesuai...cuti2 ni x balik Jitra ker....? eksiden teruk bebaru nih kat Jitra..sian sangat..., fobia dah klu tgk lori tanah hampir kereta kat blakang

Dana - Wiwiiiiiitt...barang kenduri dan boleh start kumpul dak dik oii..klu tak parahhhh

Leha - "JEMMPORL"...akan kutanya Kak Darmi Pawiro kat opis nanti....TQ

Farra - 9 tahun?...congrats sis...kak yan ms anak sorang dulu leh lagi maintain..masuk 2 sengaja besarkan badan coz dgn tinggi 164cm..klu kurus kak yan nampak cam bini popeye..now abg kata dah seksi sikit...

Elly - 10Q..dah start buat tutorial yer...kat sini ramai yg mintak class tp xder keberanian nak cuba organize...tengoklah nanti...


Friday, 18-Dec-2009 12:02 Email | Share | | Bookmark
Dam Aji - Chik Nie

 
Baju milik rakan sekerja merangkap jiran sekampung...katanya nak yg sgnt2 simple...dgn masa yg terhad...inilah yg mampu dibuat..layannn..salamzzz



Friday, 18-Dec-2009 11:51 Email | Share | | Bookmark
Beriring - Sun

 
Baju milik new cust..klu bagi awal sikit boleh saya buat yg lebih berat coz kain dia sangat cantik dan senang nak dijahit...tapi dalam masa 1 hari inilah yg mampu saya jahitkan...nak cari manik..kedai yg slalu saya beli pun tutup klu hari jumaat..maka terpaksalah saya pakai mana yg ada...sampai manik yg kat baju saya yg sedang dimakeoverkan pun saya bukak untuk beri laluan pada baju ini.....layan dulu yg nih..nak upload baju org lain pulak yer..salamzzz



[<<  <  7  8  9  10  11  12  13  [14]  15  16  17  18  19  20  21  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net