Yashabeads Collection

By: Noraziyan Hj Abdul Aziz

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Thursday, 17-Sep-2009 05:01 Email | Share | Bookmark
Fish Bone For Hajjah Siti Junah

 
 
Ini baju mak saya....sebelum posa lagi saya dah siap beli semua kain untuk mak, mak mertua, mak cik mertua, saya, suami dan anak2...senang. Saya advance dulu dan alhamdulillah semalam hubby dah settle advance tuh (tapi for baju dulu..yg lain kira time 2nd bonus nanti) . Kain dan upah baju saya settlekan for mak..ingat nak buat baju sendiri tapi masa x mengizinkan...Siap baju nih tanya mak..nak + manik tak?..mulanya mak kata " x payahlah..malu kat oghang tua2 mcm mak baju meghelip" tapi pastu kata pulak...."buat pi lah..boleh mak tayang kat kawan2 mak"...Tudiaaa...mak saya...mcm x caya pulak dgr mak kata cam tuh....

Tadi kakak sulong saya tanya baju mak saya beli dak..saya jawab buat dah..ni pun tgh jahit manik...dia pun terkejut sakan...mengalahkan kami pulak mak kami tuh...Tak pa lah..untuk mak yg berkorban jiwa menjaga dan mendidik kami... saya hadiahkan patern tulang ikan ni untuk mak...mak siap habaq.."hang jgn buat bunga2...mak tak mau..malu"...nak gelak pun ada dgr mak kata cam tuh ...Esok baru saya nak balik kg...sat lagi nak buat biskut pulak..samprit ngan sarang semut kesukaan anak2...dan klu sempat nak jahit baju saya pulak...klu x sempat pakai jer la baju kosong tuh...






Quote:
Chik - Tok Ngah hang dah lama juai mahai....org nak jaitkan time x bz x mau...time2 cam ni baru nak tunjuk minat..mau x mau jahit jugak la dah dia mintak

Kak Noor - Jugak salam lebaran dari Yan dan keluarga...

Diana @ Eme - Salam lebaran dari Kak Yan dan keluarga

Kak Muss - Baju yan sampai leher jer kak...itu pun anak sulung yan habaq "Ammi..ammi...cachi (biras perempuan yan) kan... jait manik kat baju dia..penuh kat leher...." terdetik di hati...ooooo x leh jadi nih..mana aci toke manik tadak manik kat baju..start hari jumaat asik pegang baju raya sampai sabtu 4 pagi...last2 pakai baju raya x basuh dulu . Pulun jahit manik sampai penin2 x cukup tiduq...balik umah mak org p beraya kita dok pulun tiduq...

Kak Nora - Drpd 4 helai hanya sehelai jer yg ada manik..tu pun kat leher jer...tapi patern yg Yan mintak izin Kak Nora untuk copy dah siap kat leher..jahit pg raya ke2...nanti siap kat tangan Yan upload..tu pun dah pakai dulu walau kat tangan x siap...kena pulak dgn tudung kak Izan..Walla!!!....kat sini tadak org pakai lagi tudung cam tuh...Hari tu singgah beli barang kat C-MART menjeling jer yg berselisih bahu...


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net