Yashabeads Collection

By: Noraziyan Hj Abdul Aziz

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Tuesday, 6-Oct-2009 09:43 Email | Share | Bookmark
Awalara Hati

 
 
 
Ini baju raya kedua...baju ni saya jahit lps bangun tidur di petang raya...mak hanya menggeleng tatkala saya mula buka kotak manik saya...mak tak tahu ini baju saya..dia ingat baju cust... . Baju ni akan saya pakai untuk ganti baju kuning di bawah. Jugak tangan yg belum siap.

Alkesahnya baju ni...dah 3 hari saya tercari-cari kat mana saya letak baju nih. Jenuh saya punggah almari baju sbb nak sambung jahit kat tangan..tapi x jumpa. Pagi semalam..sblm keluar kerja..saya ke belakang rumah nak sidai kain..terkejut giler...terjumpa baju ni kat ampaian...Rupanya hubby dah basuh baju nih ..tapi guna mesin ...cam nak nagis tengok...dah la kain ni lembut cam tisu..nak jahit pun kena lemah lembut... ...Geram tuhan jer la yg tahu.....Dia memang x boleh tgk kain lelama dlm raga....dah 2 helai baju saya yg berkain lembut dia humban dalam mesin. Sabar jer la hati klu dapat suami yg terlebih rajin nih

Sblm saya terlupa..patern ni saya copy dari Kak Nora kita..Thanks kak nora..kat tangan nanti siap yan apdet lain. Tgh amik mood menjahit nih...malas betul nak menjahit...mlm jer hubby ajak keluar beraya...Sampai hari nih pun masih lagi ada sedara yg datang beraya. Biskut kat rumah x berani nak bawak gi opis..takut nanti tetamu datang x der apa nak dihidang




Quote:
Sheik - Ilham dari Kak Nora, alhamdulillah dah ada org mintak patern nih..

Kak Mus - Tersangat lah lembutnya kain nih...tu yg ralat sngt bila msk mesin

Kak Nora - Yan pun suka sngt dgn corak abstrak nih....corak jalur ke bawah ni bagi kita nampak lagi kurus....Thanks Kak...

Diana - Cilok jer diana..akak pun copy dari Kak Nora.....

Rozza - SHR jugak dari Yan....kain tu beli kat kedai besa2 ja..siap boleh soh dia simpan klu p time x cukup duit klu berkenan...banyak lagi kaler yg dia ada...asal org Htn Kg? kak yan pun dok kat situ..Tmn Hidayah...kat tepi pagar skolah baru tu ada jual bihun sup Gear Box daging tempatan..Perghhh...dah banyak kali p tapi slalu jer habis...depa kata sedap sngt..malangnya kami x dak rezeki lagi kat situ..thanks yer sudi baca celoteh saya kat sini...kekadang menghilangkan gundah di hati bila released kat sini...

Dana - Thanx..akak ada lagi 2 baju yg nak diupdet ngan manik..ingat nak wat SF ngan tabur..tapi malas la skarang..mata ni asik nak pejam jer ..cover balik time bulan posa dulu kot

Azie - Saya pun dilanda kemalasan pada tahan gaban...masih ada lg baju cust dan bj sendiri yg perlu diapdet....baju sendiri yg tak siap rasanya kat situ saja saya letak manik.....ni pun tgh amik mood menjahit...mabuk kuih lagi rasanya... .Thanx

Melati -

Kak Izan - Baju nih leh matching ngan tudung akak aritu...mula-mula pakai ada la cover kat dalam...mai petang jer hilang terus cover tinggal tudung beauty jer...nanti yan apdet..malu

Sarimah - Saya pun suka Kak Nora..x kedekut ilmu..

Kak Izan - Mana Datinnyer...hubby kata cam maintain...maintain ker cam nih?...ni yg malas posing nih

Kuni - Akak pun masih baru..selalunya akak akan lukis dulu kat paper baru lukis kat baju...x pernah guna tracing paper. Kekadang lukis terus kat baju guna erasable pen...

Kak Eeda - Ambooiii..raya sakan kak eeda...glams sangat ker

Kak Lina - Sanggup ker come cam nih jadi madu..kot teriak balik guri kot nanti

Kuni - Memang dia cepat kembang...kekadang bila tgn kita berpeluh pun cepat sngt dakwat dia tanggal...1st pen yang akak beli dulu kat http://ladybeads.fotopages.com...pastu skarang pen tu dah ada kat area akak...mudah bila ada pen nih

Kak Izan - TQ...memang tuan punya baju semua mcm nih...dah puluh teruk2 kat bhgn leher sampai jer kat bhgn tangan, mood malas mai pulak...nama pun baju sendiri..klu baju org, mau x mau kena habiskan jugak...

Dana - Akak dah menjenguk lama baju hijau Dana, cuma mungkin lupa tinggal jejak...suka dgn corak dan warna baju tuh..akak memang suka hijau.. pastukan ...ada org tu dah mula blajar buat sulam benang..akak respek la kat Dana..akak beli jer buku2 sulam benang tapi x penah buat pun..syok baca jer

Linda - TQ






Quote:
Oppsss..lupa untuk tudung yang saya pakai..klu kawan-kawan semua suka anda boleh layari http://beautynthebeads.blogspot.com...cantik2 tudung yg kak izan jaitkan untuk saya...


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net